Algemene huurvoorwaarden

Algemene huurvoorwaarden

Begrippen

De huurder: degene (m/v) die op zijn of haar naam het vakantiehuis huurt.
De verhuurder: de eigenaar van het vakantiehuis of diens vertegenwoordiger.

Reservering en Annulering

Een aanvraag voor reservering van de vakantiewoning geschiedt via het reserveringssysteem. Hierna neemt de verhuurder telefonisch contact op met de huurder om details (zie onder) van de reservering door te nemen.

Details

Huurder ontvangt een bevestigingsformulier, dit dient voorzien van handtekening naar verhuurder te worden geretourneerd. Na aanbetaling van 30% van de totaalsom is de reservering definitief. Het totaalbedrag dient uiterlijk 14 dagen voor aankomstdatum te worden overgemaakt.

Bij Annulering twee weken voor aankomstdatum houdt verhuurder het recht de aanbetaling niet te retourneren.

Borgsom:

De huurder betaalt een borgsom. De hoogte van de borgsom bedraagt 350 euro. Uit deze waarborgsom zal door de verhuurder enig bedrag worden onttrokken indien er door de huurder, zijn medehuurders, bezoekers enige schade is toegebracht aan de woning, de inventaris en/of de woonomgeving. Indien er na het einde van de reserveringsperiode geen noodzaak bestaat tot inhouding zal binnen 14 dagen na de vertrekdatum de waarborgsom worden terugbetaald.

Aansprakelijkheid
Aan personen onder de 21 jaar wordt niet verhuurd. Zonder begeleidende oudere zal bij aankomst toegang tot het huis geweigerd worden. Bij twijfel kan de beheerder om legitimatie vragen. Bij overtreding zal huurder gesommeerd worden het huis per direct te verlaten. Betaalde bedragen worden niet gerestitueerd.
De huurder blijft wettelijk aansprakelijk voor schade die hij berokkend heeft, ook indien deze schade na afloop van het verblijf wordt vastgesteld.
De huurder is wettelijk aansprakelijk voor diens (niet) handelen alsmede de handelingen van diens mede-huurders en bezoekers, evenals voor de schade die zij veroorzaken. Huurder dient tegen Wettelijke Aansprakelijkheid te zijn verzekerd. De verhuurder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade welke de huurder en/of zijn medebewoners en/of bezoek of hun bezit ondervindt als gevolg van diens verblijf in het vakantiehuis of omliggende tuin.

Schoonmaak:

Eindschoonmaak is optioneel en bedraagt 50 euro. Indien huurder deze optie niet wenst, dient de vakantiewoning schoon en in dezelfde staat te zijn als bij aankomst.

Meld klachten over de aangetroffen netheid van het vakantiehuis bij aankomst bij deze beheerder zodat e.e.a. in overleg kan worden opgelost. Eventuele financiële compensatie bij nadien gemelde klachten is uitgesloten.

Linnengoed:

Dekbedovertrekken aanwezig.  Lakens, handdoeken en theedoeken in overleg.

Roken

Roken binnenshuis is niet toegestaan.

Huisdieren

In overleg

Huurder is verplicht het huis bij vertrek haar-vrij op te leveren.

Aankomst- en vertrektijden

De aankomsttijd is vanaf 16:00 uur in de middag.
Vertrek is 11:00 uur ‘s morgens.

De huurder dient zich aan deze tijden te houden tenzij vooraf anders is overeengekomen en vastgelegd.

De huurder verplicht zich ertoe het gehuurde huis inclusief inboedel en haar omgeving te respecteren, met inbegrip van het geluidsniveau in de omgeving.

De huurder is verplicht toegang tot huis of tuin te verlenen voor noodzakelijke reparaties en tuinonderhoud.

De huurder dient aanwezige huishoudelijke apparatuur als wasmachine, oven of vaatwasser bij vertrek schoon en leeg op te leveren. Bij niet voldoen kan dit in rekening worden gebracht.
Gebruik van geluids-, beeld- en huishoudelijke apparatuur is onder voorbehoud van goede werking.